Helga Johanne Størdal på gjenvisitt hos Borg domkor

Det er bare et år siden Helga Johanne var solist med oss i Matteuspasjonen. Det likte vi så godt at her er hun igjen, i Johannespasjonen.

HELGA JOHANNE STØRDAL er sanger og tekstforfatter og bor i Fredrikstad. Størdal er utdannet ved Universitetet i Oslo og Norges musikkhøgskole. Hun synger mye barokkmusikk, wienerklassisk musikk og samtidsmusikk, men har også jobbet mye med salmer, barnemusikk og viser. Hun er en hyppig benyttet solist med kor og orkester, og har sunget med blant andre Oslo-Filharmonien, Barokkanerne og TrondheimSolistene. Størdal har vært sanger i framtredende kor som Det Norske Solistkor, Verdens ungdomskor, Verdens kammerkor, Barents kammarkör og Ginnungagap.

Helga Johanne Størdal har utgitt to plater under eget navn, salmeplata No stig vår song (2013) og barneplata Den lille dyrehage (2014), der hun også har skrevet tekstene. Hun synger på filmmusikken til flere norske filmer, blant annet Izzat og Julenatt i Blåfjell. Hun var også mestsyngende solist i NRKs sakte-TV-program "Salmeboka minutt for minutt".
Størdal er tidligere kulturrådgiver i Borg bispedømme, og er en av initiativtakerne til Egil Hovland-festivalen.