BORG DOMKOR ÅPNER ÅRETS MÅNEFESTIVAL

VESPER PÅ MÅNEN

Onsdag 19. juli klokka 21 står femti sangere klare i Østre Fredrikstad kirke for å gi årets Månefestival en helt spesiell og eksklusiv åpning, ”Vesper på Månen”. I anledning byjubileet og dets parole ”grenseløst og berikende” framfører Borg domkor Rakhmaninovs intense allnattsvigilie ”Vesper”. Med seg har de Tønsberg domkor og deres unge, dyktige Onsøy-dirigent, Nina T. Karlsen. Tenorsoloene framføres av Knut Kristian Mohn.

Allnattsvigilien er et ritual fra den ortodokse kirke, der kveldsbønnen (vesper) slås sammen med morgenbønnen (matutin) ved at det synges natten igjennom, spesielt foran store festdager. Den verdenskjente russiske komponisten Sergej Rakhmaninov (1873-1943) skrev et timeslangt korverk basert på de messende bønnene fra klostrene, et verk som veksler mellom den stille, ydmyke bønnen til det desperate, drivende og drønnende, der mellomstemmene og de svært mørke bassrøstene kommer mer i forgrunnen og gir verket en dypere, rundere og mer malmfull klang enn vi er vant til. Verket regnes som et enestående, inntrykksfullt verk innen korlitteraturen.

Publikummere med dags- eller festivalpass til Månefestivalen har gratis inngang til denne konserten. For å være sikret plass bør gratisbilletter hentes på Fredrikstad kino før konserten starter. (Billett deles ut mot fremvisning av billett til Månefestivalen). 

Du kan også sikre deg gratisbillett ved å sende mail til borgdomkor@gmail.com Skriv at du har billett til Månefestivalen og ønsker billett til Vesper på Månen. Billetten sendes til deg pr. email (Billetten er gyldig sammen med billett til Månefestivalen)

For publikum uten billett til Månefestivalen, kan billetter kjøpes for kr 150,- på nettet eller via ViPPS til # 17107 

Billetter selges også ved inngangen.  Les mer om billetter her

Om Borg domkor: borgdomkor.no -- facebook.com/borgdomkor
Om Tønsberg domkor og Nina T. Karlsen: tonsbergdomkor.com -- facebook.com/tonsbergdomkor
Om Månefestivalen: maanefestivalen.no -- facebook.com/maanefestivalen
Om Knut Kristian Mohn: kkmohn.com

For mer informasjon kontakt Månefestivalens daglige leder Torill Frydenlund (452 31 333) eller styreleder i Borg domkor Bente Lodgaard (926 66 530).